A gyepek titkai IV. fotópályázat határidő módosítás

A gyepek titkai IV. fotópályázat határidő módosítás

2023. október 31-ig meghosszabbítják a szervezők A gyepek titkai IV. fotópályázat beadási határidejét, a kedvező terepi viszonyok, valamint a megfelelő időjárási körülmények miatt. A pályázat kiemelt célja, hogy felhívja a figyelmet a gyepek és élőviláguk védelmére, megőrzésük fontosságára.

2023-ban a gyepes élőhelyeken előforduló őshonos fajták megörökítése a pályázók feladata. A fajtalistát a pályázati kiírásban olvashatják.

A Kárpát-medence mai arculatának kialakulásában jelentős szerep jutott a legelő állatoknak, azon belül is őshonos háziállatainknak. Azonban nemcsak az állatok formálták a tájat, hanem maga a táj is alakította ezeket a fajtákat, így jöttek létre a magyar tájra jellemző fajták, amelyek nemzeti örökségünk részét is képezik. Fotópályázatunk negyedik fordulójának célja bemutatni a legelő őshonos háziállatfajtáinkat, a marha-, juh és lóféléket valamint az őket kísérő kutyafajtákat, természetes közegükben a magyar tájban.

 

JELENTKEZÉS

Két korcsoportban lehet pályaműveket nevezni, 10-től 18 éves korig (a pályázat beadásakor 18. életévét be nem töltött pályázó), valamint 18 év felett. Ezzel szeretnénk az ifjú fotós tehetségeknek is bemutatkozási lehetőséget biztosítani.

A pályázaton a részvétel ingyenes. A pályázati kiírás ide kattintva érhető el. A pályázat időtartama: 2023. május 17. 14 órától 2023. október 31. 24 óráig.

 

EREDMÉNYHIRDETÉS ÉS VÁNDORKIÁLLÍTÁS

Az első három helyezettekről a zsűri, míg a közönségdíjról november folyamán, a Grassland-HU Facebook oldalán indított szavazás dönt majd.

Az ünnepélyes eredményhirdetés előre láthatólag november végén lesz.

A zsűri által legjobbnak ítélt 30 alkotás vándorkiállítás formájában megtekinthető lesz a Grassland-HU LIFE IP partnereinek bemutatóhelyein, látogatóközpontjaiban. Ezáltal a képek országszerte elérhetővé válnak minden érdeklődő számára.

Forrás: Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.