Indul A gyepek titkai V. fotópályázat

Indul A gyepek titkai V. fotópályázat

Author: 2024. 04. 23.

A Grassland-HU LIFE integrált projekttel kapcsolatban a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. és projektpartnerei ötödik alkalommal hirdetik meg a gyepes élőhelyek értékeinek bemutatását, népszerűsítését célzó fotópályázatukat. Az idei kiírásban tájképek készítése, valamint a gyepekhez kötődő pásztorélet bemutatása a pályázók feladata.

A pályázat kiemelt célja, hogy felhívja a figyelmet a gyepek és élőviláguk védelmére, megőrzésük fontosságára. Az elmúlt években a pályázatokra érkezett legjobb felvételekkel mutattuk be a gyepes élőhelyeken élő növényfajok, gerinctelen és gerinces állatfajok, valamint a gyepekhez kötődő őshonos állatfajtáink változatosságát.

A fotópályázat ötödik fordulójának célja felhívni a figyelmet a gyepek szépségére és sokszínűségére, így a mostani kiírásban tájképek készítése, valamint a gyepekhez kötődő pásztorélet bemutatása a pályázók feladata.

A tájképek készítése kapcsán bátorítják a pályázókat olyan, négy fotóból álló sorozatok elkészítésére is, amelyek egy gyepes élőhely évszakonként változó arcát örökítik meg.

A tájban élő embert is be szeretnék mutatni a nagyközönségnek, a témának az is aktualitást ad, hogy az ENSZ 2026-ot a legelők és pásztorok nemzetközi évének nyilvánította – ehhez is kívánnak csatlakozni a szervezők a meghirdetett témával.

Pályázati felhívás és szabályzat

Pályázatok beküldésének határideje: 2025. június 30. éjfél

A pályázatra jelentkezni és fényképeket feltölteni az alábbi online felületen keresztül lehetséges: www.grasslandlifeip.hu/fotopalyazat

További információk a pályázatról: grasslandfoto [at] hoi.hu

Forrás: Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.