2020. 02. 24. 09:10

Sikerül-e megmenteni a molnárgörényt vagy a földikutyát?

A hazai természetvédelem eddigi legnagyobb projektje kezdődött el 2019-ben a pannon gyepek és a hozzájuk kötődő fajok hosszú távú megőrzéséért. A Magyar Természettudományi Múzeum a gyepek emlős- és gerinctelen-faunájának az érdekeit képviseli a projektben, hogy e fajok megőrzése is megjelenjen a gyepek védelméről készülő tervekben és koncepciókban.

2020. 02. 21. 10:59

Összefogással a pannon gyepek élővilágáért

Az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság 100 hektár gyomos, leromlott állapotú, cserjésedő gyepterület természeti állapotát javítja kaszálás, cserjeirtás és az idegenhonos, agresszíven terjedő magas aranyvessző visszaszorításával a Grassland-HU LIFE integrált projekt során.

2020. 01. 14. 11:19

Elvégezték az alapállapot felmérést a Gönyűi-homokvidéken

A Grassland-HU LIFE integrált projekt részeként a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság szakemberei elvégezték az alapállapot felmérést a 280 hektáros projektterületen, amely a Gönyűi-homokvidék kiemelt jelentőségű természetvédelmi terület része. A projektterület Győrtől keletre fekszik a még aktív katonai kiképző hely területén.

2019. 11. 06. 13:55

Alapállapot felmérések a Daru-réten

A Nyírség–Szatmár–Bereg Természetvédelmi Tájegység területén a Grassland-HUintegrált LIFE projekt több helyszínen is lehetőséget teremt a természeti értékek hosszútávú fenntartását biztosító beavatkozások elvégzéséhez.

2019. 10. 04. 16:32

Uniós projekt a pannon gyepek védelmére

A pannon gyepek és a kapcsolódó élőhelyek hosszútávú megőrzését szolgálja a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. által koordinált GRASSLAND-HU, amely az első természetvédelmi célú LIFE integrált projekt Magyarországon – mondta Béres András a Kft. ügyvezetője Esztergomban. A projektnyitó sajtótájékoztatón elhangzott: a nyolc éves projektben közel 5,5 milliárd forintból gazdálkodhat az együttműködő 15 szervezet.

2019. 09. 23. 09:34

Szántóból természetes élőhely

14 országból több mint hatvan szakember vett részt azon a hollandiai műhelytalálkozón, amelyre azon LIFE projektek képviselőit hívták meg, amelyek céljai között szerepel mezőgazdasági területek visszaalakítása természetes élőhelyekké.